Together we build.
siklasicher.
Geleidingssteunpunten

Variabele axiaal stop VAS F

Toepassing

Modificatie van Simotec geleidingssteunpunt tot een tweezijdige variabele axiale stop op siFramo draagprofielen. De pijpschoen kan vrij in de axiale richting bewegen en wordt in beide richtingen beperkt. Dit zorgt voor een gedefinieerde glijweg.

Inhoud

Axiaal stop VAS F bestaande uit:
1 vastpunt houder
2 axiaal stops
2 draadstiften M12 x 500
12 zeskantmoeren M12

Montage

De glijplaat van het geleidingssteunpunt dient gedemonteerd te worden. Bevestiging van de axiaal stop aan het draagprofiel F 80 of F 100 met behulp van vier punttapschroeven FLS F. De draadstangen van 500 millimeter dienen op de gewenste lengte ingekort te worden. De gewenste glijweg kan flexibel worden ingesteld met de moeren tot de maximale oversteek van 125 millimeter. Dit komt overeen met de helft van de lengte van de glijplaat tot de rand van het draagprofiel. Axiale krachten FX op de vastpuntset kunnen enkel worden bereikt bij het juiste gebruik van de glijwegbescherming (bijvoorbeeld een borgstop). Deze dienen bij het ontwerp van de pijpleiding aangebracht te worden en vallen onder de verantwoordelijkheid van de fabrikant van de pijpleiding.

Technische gegevens

Belastbaarheid komt overeen met de waarden van de vastpuntset XW F (zie hiervoor de documentatie in de catalogus), in axiale richting maximaal 12 kN per axiaal stop.

Materiaal:
staal, HCP
TypeG
[kg]
Verp.
[Stuk]
Artikel-
Nr.
VAS F 802,51 802789
VAS F 1002,71 802790